Sedentarismul favorizează apariţia diabetului 30.11.2014


Perioadele lungi de inactivitate cresc cu până la 75% riscul de diabet, contribuind totodată la mărirea circumferinţei taliei, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la University College din Londra. Chiar dacă în restul timpului fac sport regulat, persoanele care nu desfăşoară activităţi fizice în vacanţă se pot confrunta cu o creştere a riscului de diabet. Astfel, persoanele care stau aşezate foarte puţin timp şi fac mult sport prezintă un risc cu până la 75% mai mic de a suferi de obezitate, unul dintre factorii care declanşează diabetul de tipul II.

La tudiu au participat 4.000 de persoane, a căror activitate fizică a fost monitorizată între cinci şi zece ani. Printre activităţile care implică sedentarism analizate s-au numărat privitul la televizor, cusutul şi statul pe scaun, la birou. După cinci ani, persoanele care, pe parcursul unei săptămâni, au petrecut aşezate mai puţin de 12 ore şi au efectuat minimum patru ore de exerciţii fizice prezentau cu 25% mai puţine riscuri de a deveni obeze decât cele care petreceau aşezate peste 25 de ore pe săptămână şi care efectuau mai puţin de 90 de minute de exerciţii fizice.

Studiile au arătat că un adult petrece aşezat, în medie, 90% din timpul său liber şi, cu cât perioada de inactivitate este mai mare, cu atât circumferinţa taliei creşte.

(sursa: evenimentul.ro)



Ştiri

Conferința multidisciplinară de Oncologie în Practica Medicală - București, 24-26 martie 2022(21.02.2022)

SAMF şi Societăţile partenere organizează în perioada 24-26 martie 2022 Conferința Națională de Oncologie în...
...citiţi tot articolul

Biblioteca virtuală

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din Bucureșt
UMF Cluj - Resurse online de probă
Revista Română de Medicina Familiei
ResearchGate: un site de social networking pentru oamenii de știință și cercetători
Tratat de îngrijiri paliative la domicliu
...vizitaţi biblioteca

Blog

Blogul unui medic cosmopolit



...vizitaţi blogul


RevRomMedFam

Revista Română de Medicina Familiei



...vizitaţi site-ul