Un tip nou de coronavirus 03.11.2013


Virusurile din familia Coronaviridae cauzează afecţiuni alte tractului respirator superior şi gastrointestinal la mamifere şi păsări şi se pot transmite între specii. Transmiterea de la om la om este posibilă. Coronavirusurile sunt virusuri cu ARN, greu de cultivat în laborator. Din cele mai mult de 30 de tulpini izolate, doar 3-4 pot afecta omul şi cauză
cel mai frecvent “răceală comună” la adulţi. Una dintre tulpinile de coronavirus este răspunzătoare de SARS, o infecţie respiratorie severă adesea cu sfârşit letal.

 

MERS-coronavirus (Middle East Respiratory Syndrome-CoV), este un tip nou de coronavirus descoperit în septembrie 2012. După OMS, în toată lumea au avut o infecţie cu MERS-CoV şi virusul a fost identificat în laborator în jur de 94 de pacienţi; dintre aceştia jumătate au decedat. În aproape toate cazurile infecţia a fost contactată şi depistată în Orientul Mijlociu (Arabia Saudită, Qatar, Iordania şi Emiratele Arabe Unite). Infecţii cu MERS-CoV au mai fost identificate la pacienţi în Italia, Franţa, UK, Germania şi Tunisia, dar sursa de contaminare este localizată în Orientul Mijlociu.



Ştiri

Conferința multidisciplinară de Oncologie în Practica Medicală - București, 24-26 martie 2022(21.02.2022)

SAMF şi Societăţile partenere organizează în perioada 24-26 martie 2022 Conferința Națională de Oncologie în...
...citiţi tot articolul

Biblioteca virtuală

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din Bucureșt
UMF Cluj - Resurse online de probă
Revista Română de Medicina Familiei
ResearchGate: un site de social networking pentru oamenii de știință și cercetători
Tratat de îngrijiri paliative la domicliu
...vizitaţi biblioteca

Blog

Blogul unui medic cosmopolit



...vizitaţi blogul


RevRomMedFam

Revista Română de Medicina Familiei



...vizitaţi site-ul