Cei mai buni medici din lume 03.07.2013


Baza internaţională de date intitulată Best doctors (cei mai buni medici) a fost fondată în 1989, în Boston, Massachusetts, de medici afiliaţi la Harvard Medical School. De atunci asociaţia internaţională Best doctors este considerată cel mai bun loc de informare şi second opinion pentru persoanele care caută servicii medicale de cea mai bună calitate.  

 

Baza de date este folosită de peste 300 de case de asigurari pentru a solicita o a doua opine (second opinion, a verifica cat de corect este diagnosticul), unde se acordă cea mai bună îngrijire şi cat de repede, în cazul pacienţilor cu afecţiuni grave: AVC, cancere, boala lui Parkinson, demenţe, scleroză multiplă, transplant de organe, insuficienţe renale, arsuri sau traumatisme grave, come, paralizii, HIV/SIDA, etc.

 

Pană acum au fost selectaţi în baza de date peste 50.000 de medici din 400 de discipline medicale. Doar cel mult 5 % din medicii dintr-o ţară pot fi admişi în prestigioasa bază de date. Metodologia de includere pe lista este bazată pe recomandarea din partea altor medici şi pe un proces anonim de peer-review, unul dintre motivele pentru care lista este considerată imparţială. Periodic medicii listaţi, aleg pe baza unei anchete, pe cei mai buni din specialitatea lor.


Ştiri

Măsurarea glicemiei prin scanare (02.12.2018)

Potrivit statisticilor, în jur de 382 milioane de persoane, dintre care 56 de milioane în Europa, suferă de diabet zaharat....
...citiţi tot articolul

Biblioteca virtuală

UMF Cluj - Resurse online de probă
Revista Română de Medicina Familiei
Vademecum de spirometrie
Puncția pleurală
ResearchGate
...vizitaţi biblioteca

Blog

Blogul unui medic cosmopolit...vizitaţi blogul


Site agreat CRM

Colegiul Medicilor din România...vizitaţi site-ul