Aspirina reduce semnificativ riscul de cancer 05.11.2011


O aspirină pe zi reduce aproape la jumătate sanşa de a face cancer, potrivit primelor rezultate ale unui studiu publicate în The Lancet.

 

Aspirina este unul dintre cele mai ieftine medicamente iar efectul ei asupra bolilor cardiovasculare este deja cunoscut. În conformitate cu noul studiu, milioane de pacienţi bolnavi de inimă care au luat o aspirină în doze mici la sfatul medicului pentru a preveni al doilea atac de cord sau un accident vascular cerebral, au fost în acelaşi timp protejaţi împotriva cancerului.

 

Cercetătorii britanici sustin că la acest grup mortalitatea prin cancer a scăzut cu 34%, pentru cancerul de stomac chiar şi cu 54%, la cei care au înghiţit aspirină cel puţin 5 ani la rând.  

Ei atarg atenţia aspura riscului de reacţii adverse în utilizarea aspirinei, cum ar fi hemoragii gastro-intestinale şi hemoragii cerebrale.

 

În cadrul studiului au fost incluşi în mare parte bărbaţi şi există, de asemenea, prea puţine dovezi pentru a trage concluzia că acelaşi efecte benefice se pot constata asupra mortalitaţii prin cancer mamar şi ovarian.

 Ştiri

Primul centru din sud estul Europei de analiză morfologică şi spectrală a calculilor renali(19.05.2019)

La Spitalul „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi se află primul centru din sud estul Europei de analiză morfologică şi spectrală a...
...citiţi tot articolul

Biblioteca virtuală

UMF Cluj - Resurse online de probă
Revista Română de Medicina Familiei
ResearchGate
ResearchGate: un site de social networking pentru oamenii de știință și cercetători
Tratat de îngrijiri paliative la domicliu
...vizitaţi biblioteca

Blog

Blogul unui medic cosmopolit...vizitaţi blogul


RevRomMedFam

Revista Română de Medicina Familiei...vizitaţi site-ul