Ciocolata şi bolile cardiovasculare 04.10.2011


Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că, până în 2030 aproape 23,6 milioane de oameni vor muri de boli cardiovasculare. Un stil de viaţă sănătos cu o dietă echilibrată şi exerciţiu fizic este cel mai bun mod de a diminua riscurile.

Într-o metanaliză publicată recent în British Medical Journal, bazată pe analiza a şapte studii care au implicat în total peste o sută de mii de persoane cu şi fără boli cardiovasculare, s-a ajuns la concluzia că exsită o relaţie clară între consumul de ciocolată şi riscul de a face boli cardiovasculare. Astfel, la consumatorii de ciocolată s-ar reduce cu aproape o treime riscul de a face un infarct miocardic, sau un accident vascular cerebral, şa . Doar riscul de stop cardiac nu pare să fie influenţat de consumul de ciocolată.

Beneficiile pentru sănătate ale ciocolatei sunt  atribuite acţiunii antioxidante şi anti-inflamatorii, proprietăţi ale ingredientului cacao. Deşi beneficiile pentru sănătate ale ciocolatei sunt într-adevăr prezente, aceasta nu se recomandă a fi consumată nelimitat. Batoanele de ciocolată conţin pe langă cacao, grăsimi şi glucoză, cunoscuti factori de risc pentru obezitate, diabet şi implicit pentru bolile cardiovasculare.



Ştiri

Conferința multidisciplinară de Oncologie în Practica Medicală - București, 24-26 martie 2022(21.02.2022)

SAMF şi Societăţile partenere organizează în perioada 24-26 martie 2022 Conferința Națională de Oncologie în...
...citiţi tot articolul

Biblioteca virtuală

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din Bucureșt
UMF Cluj - Resurse online de probă
Revista Română de Medicina Familiei
ResearchGate: un site de social networking pentru oamenii de știință și cercetători
Tratat de îngrijiri paliative la domicliu
...vizitaţi biblioteca

Blog

Blogul unui medic cosmopolit



...vizitaţi blogul


RevRomMedFam

Revista Română de Medicina Familiei



...vizitaţi site-ul