Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 23.12.2020


Strategia naţională de vaccinare împotriva COVID-19, ce a fost elaborată de Guvernul României, a fost publicată în Monitorul Oficial. Documentul prezintă detalii atât despre ordinea în care vaccinul va fi administrat populaţiei, unde va avea loc vaccinarea pentru fiecare categorie de persoane, precum şi cum se va face supravegherea posibilelor reacţii adverse. În cadrul strategiei au fost stabilite şi categoriile de persoane care urmează să fie vaccinate şi etapele în care acestea vor avea acces la vaccin.  

Astfel, în etapa 1 vor fi vaccinaţi lucrătorii din domeniile sănătăţii şi social, indiferent că lucrează în sistemul public sau privat. 

În etapa a doua de vaccinare este inclusă populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiei cu SARS-CoV-2, precum şi personalul din alte domenii-cheie. 

În ultima etapă vor fi vaccinaţi adulţii sănătoşi şi copiii, cu specificaţia că pentru cei din urmă vaccinarea se va face în funcţie de evoluţia epidemiologică şi de caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu vârstă sub 18 ani. 

Vaccinarea se va face doar dacă persoana îşi va da acordul, după efectuarea triajului clinic și epidemiologic prin completarea chestionarului de triaj. Vaccinarea este gratuită.

 Ştiri

Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19(23.12.2020)

Strategia naţională de vaccinare împotriva COVID-19, ce a fost elaborată de Guvernul României, a fost publicată în...
...citiţi tot articolul

Biblioteca virtuală

UMF Cluj - Resurse online de probă
Revista Română de Medicina Familiei
ResearchGate
ResearchGate: un site de social networking pentru oamenii de știință și cercetători
Tratat de îngrijiri paliative la domicliu
...vizitaţi biblioteca

Blog

Blogul unui medic cosmopolit...vizitaţi blogul


RevRomMedFam

Revista Română de Medicina Familiei...vizitaţi site-ul