Primul centru din sud estul Europei de analiză morfologică şi spectrală a calculilor renali 19.05.2019


La Spitalul „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi se află primul centru din sud estul Europei de analiză morfologică şi spectrală a calculilor renali. Centrul va purta numele profesorului francez Michel Daudon, prezent la inaugurare şi creatorul unei biblioteci care are mai mult de 5.000 de grafice, fiecare dintre acestea fiind ataşate unei compoziţii speciale a calcului renal, a donat centrului o parte din colecţia sa de grafice şi ilustraţii.

 

Înfiinţarea acestui centru va scădea în mod semnificativ suferinţele provocate de recidivele litiazice. Litiaza renală este afectează aproximativ 10% din persoanele care ajung la dializă cronică.

Pacienţi ajung la dializă din cauza problemelor datorate litiazei renale, pentru că rinichii şi-au pierdut funcţia după infecţii repetate sau după atacuri repetate de colică renală. Indirect, acest fapt duce la un cost crescut pentru societate, întrucât aceşti pacienţi au nevoie de o supraveghere renală pentru tot restul vieţii, adică echivalentul 20.000 de euro pe an.

(Sursa:Agerpres)Ştiri

Primul centru din sud estul Europei de analiză morfologică şi spectrală a calculilor renali(19.05.2019)

La Spitalul „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi se află primul centru din sud estul Europei de analiză morfologică şi spectrală a...
...citiţi tot articolul

Biblioteca virtuală

UMF Cluj - Resurse online de probă
Revista Română de Medicina Familiei
ResearchGate
ResearchGate: un site de social networking pentru oamenii de știință și cercetători
Tratat de îngrijiri paliative la domicliu
...vizitaţi biblioteca

Blog

Blogul unui medic cosmopolit...vizitaţi blogul


RevRomMedFam

Revista Română de Medicina Familiei...vizitaţi site-ul