Administrarea antibioticelelor înainte de îndepărtarea protezelor ortopedice 01.11.2018


Într-un articol publicat recent în JAMDA* autorii (Backes M et al.) au ajuns la concluzia că administrarea antibioticelor înainte de îndepărtarea implantatelor ortopedice de la nivelul gambei sau piciorului nu reduc riscul de apariție al infecțiilor. Cercetătorii olandezi au efectuat un studiu randomizat dublu orb la efectul unei doze de Cefalozina și placebo, administrate la 15 și 60 de minute înainte de incizia pentru îndepărtarea materialului de fixare folosit în intervențiile ortopedice după fracturi ale gambei, gleznei și piciorului. 

 

La o lună după administrare au fost evaluați atât pacienții din grupul Cefalozina (nr 228) cât și cei din grupul placebo (nr 224). Astfel, 14% dintre participanți au făcut o infecție la nivelul inciziei fără să fie vreo diferență semnificativă între cele două grupuri de pacienți.

Autorii au menționat că incidența infecțiilor post-incizie a fost ridicată având în vedere că s-au luat toate măsurile de prevenție și consideră că este necesară efectuarea de studii pe grupuri mai mari de pacienți.

 

*JAMA, 2017. Doi: 10.1001/jama.2017.19343Ştiri

Primul centru din sud estul Europei de analiză morfologică şi spectrală a calculilor renali(19.05.2019)

La Spitalul „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi se află primul centru din sud estul Europei de analiză morfologică şi spectrală a...
...citiţi tot articolul

Biblioteca virtuală

UMF Cluj - Resurse online de probă
Revista Română de Medicina Familiei
ResearchGate
ResearchGate: un site de social networking pentru oamenii de știință și cercetători
Tratat de îngrijiri paliative la domicliu
...vizitaţi biblioteca

Blog

Blogul unui medic cosmopolit...vizitaţi blogul


RevRomMedFam

Revista Română de Medicina Familiei...vizitaţi site-ul