Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice 29.06.2015


Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice va fi acreditat internațional și interconectat cu instituții similare internaționale, Guvernul alocând în acest sens 5.480 de euro, respectiv sumă necesară achitării contribuțiilor la instituțiile internaționale, scrie Mediafax.

 

Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice poate intră în proces de calificare și acreditare de către Asociația Mondială a Donatorilor de Măduva, după îndeplinirea unor criterii care au în vedere mai multe aspecte, inclusiv numărul de donatori, care trebuie să fie minimum 500, anunța Guvernul.

 

În prezent, în Registrul Donatorilor sunt înscriși aproximativ 21.700 de donatori voluntari. Prin interconectarea Registrului la Asociația Donatorii de Măduva Osoasă de Pretutindeni (DMOP) și Grupul European pentru Sânge și Transplant de Măduva (GESTM) se extinde bază de căutare pentru potențiali donatori compatibili cu pacienți români care au nevoie de transplant, în condițiile în care, în martie, s-au înregistrat 25 milioane de persoane la nivel mondial înscrise că potențiali donatori voluntari de celule stem hematopoietice (CSH).

 

Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice este o instituție publică aflată în subordinea Ministerului Sănătății și înființată prin HG 760/2009. Rolul Registrului Donatorilor este de a identifică și asigură, la standarde internaționale, donatori de celule stem hematopoietice compatibili neînrudiți, tuturor pacienților din România care au nevoie de un transplant și care nu au donatori compatibili înrudiți.

 

Una dintre activitățile de bază ale Registrului o constituie organizarea și menținerea unei baze de date complexe cu donatorii voluntari de celule stem hematopoietice și, în același timp, cu pacienții care au nevoie de un transplant. Această bază de date este securizată, conform tuturor standardelor internaționale existențe în domeniu și face posibilă procesarea cererilor, căutare a unui donator compatibil și furnizarea celulelor stem hematopoietice, atât în țara, cât și în străinătate.

 

 Sursă: PaginaMedicala.ro



Ştiri

Conferința multidisciplinară de Oncologie în Practica Medicală - București, 24-26 martie 2022(21.02.2022)

SAMF şi Societăţile partenere organizează în perioada 24-26 martie 2022 Conferința Națională de Oncologie în...
...citiţi tot articolul

Biblioteca virtuală

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din Bucureșt
UMF Cluj - Resurse online de probă
Revista Română de Medicina Familiei
ResearchGate: un site de social networking pentru oamenii de știință și cercetători
Tratat de îngrijiri paliative la domicliu
...vizitaţi biblioteca

Blog

Blogul unui medic cosmopolit



...vizitaţi blogul


RevRomMedFam

Revista Română de Medicina Familiei



...vizitaţi site-ul