Vademecum de spirometrie

Preţ: 25 de lei

Potrivit specialiștilor, spirometria este recomandată de ghidurile naționale și internaționale pentru diagnosticul Bronho Pneumopatiei Obstructive Cronice (BPOC), dar și pentru diagnosticul și monitorizarea și altor afecțiuni cronice ale bronhiilor și plămânilor precum astmul, emfizemul și fibroza pulmonară.

Spirometria este un test simplu, nedureros și foarte precis prin care se apreciază funcția pulmonară a unei persoane. Este de asemenea o metodă neinvazivă și foarte precisă de apreciere a funcției pulmonare. Mai poate fi utilizată pentru a vedea cât de bine acționează medicamentele administrate pacienților cu probleme respiratorii.

În cuprinsul lucrării se dau răspunsuri la întrebări precum „Ce este spirometria?”, „Ce măsurăm cu ajutorul ei?”, „Indicatiile spirometriei”, „Contraindicatiile spirometriei”, „Spirometria (definiții, recomandări, metodă de lucru, precauții)”, „Bronhodilatatia și testul de provocare bronsica”, „Validarea masuratorilor”, „Interpretarea rezultatelor”.

 

Autorii sunt un tânăr medic pneumolog din Târgu Mureș, în colaborare cu doi specialiști cu experiență din Cluj: 

- Dr. Petru-Emil Muntean este medic rezident, ultimul an de pregătire în specialitatea Pneumologie, angajat al Spitalului Clinic Județean Mureș, Departamentul de Pneumoftiziologie.

- Dr. Daniela Boldeanu este medic primar pneumolog, șefa Laboratorului de Explorări Funcționale Respiratorii, Director Medical al Spitalului Clinic Județean de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj Napoca.

- Dr. Ruxandra Mioară Rajnoveanu este asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj Napoca, medic primar pneumolog și membru în Consiliul de Etică al Spitalului Clinic Județean de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj.

 

Potrivit autorului, cartea, care a fost editată în format de buzunar este utilă pentru studenți,  rezidenți și medicii specialiști în explorări funcționale, boli interne, pneumologie, analize, medicină de familie, anestezie, orl și chirurgie.

 

Pentru achiziționare mergeți aici.