Electrocardiografia de la teorie la practică

Preţul: 45 RON

 

˝Electrocardiografia de la teorie la practică˝ doreşte să vină în ajutorul studenţilor de ani clinici şi rezidenţilor interesaţi în înţelegerea activităţii electrice a inimii şi a expresiei ei pe electrocardiograma de suprafaţă.

Cartea porneşte de la explicarea fenomenelor ionice care generează curenţii electrici miocardici dar insistă asupra noţiunilor practice de diagnostic şi diagnostic diferenţial ECG al diverselor entităţi patologice. Elementele de diagnostic sunt clar exprimate, adesea prezentate în tabele uşor de urmărit.

Sunt discutate diagnostice diferenţiale dificile, cum ar fi diagnosticul de infarct miocardic în prezenţa blocului major de ramură stângă, cauzele non-ischemice ale modificărilor fazei de repolarizare, extrasistolele ventriculare revelatoare de infarct, elementele de diagnostic diferenţial între blocul total atrioventricular cu sediul nodal şi infranodal, diagnosticul tahicardiei cu complexe largi, diagnosticul tahicardiilor atrioventriculare prin reintrare nodală şi al altor tahicardii atriale.

Cartea este ilustrată cu numeroase trasee de electrocardiografie din colecţia proprie a autoarei şi include teste de autoevaluare.

Consider că această carte îşi atinge scopul de a fi un instrument practic şi modern de abordare şi învăţare a electrocardiografiei.

 

Prof. Dr. Eugen D. Popescu, Membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale

 

Pentru achiziţionare mergeţi la www.etna.ro sau daţi click pe "Confirmare plată".