Persoanele cu maladia Parkinson în dialog cu medicii 14.05.2014


Boala Parkinson este a doua boală neurodegenerativă ca frecvenţă după boala Alzheimer, afectând peste 70.000 de români. Astfel, singura asociație din România care luptă pentru interesele pacienților români cu Parkinson (Asociația de Luptă împotriva Bolii Parkinson) organizează și compania de comunicare medicală Houston NPA, cea de-a cincea ediție a conferinței „Abordarea integrată a bolii Parkinson”, desfășurată sub egida Societății de Neurologie din România. Evenimentul va avea loc pe 23 și 24 mai la Timișoara, la NH Hotel (Str. Johan Heinrich Pestalozzi 1A, Timișoara).

Principalul obiectiv al conferinței este acela de a facilita schimbul de informații dintre pacienții cu boala Parkinson și componenții echipei medicale responsabile de managementul acestei afecțiuni, dar și de a comunica noutăți și studii recente cu privire la această afecțiune.

 

Pe 23 mai 2014 este o Conferință dedicată pacienților cu boala Parkinson.

 

Evenimentul debutează vineri, 23 mai 2014, printr-un workshop dedicat pacienților și aparținătorilor acestora (fie că este vorba de rude, fie că este vorba de personal medical/social specializat), dar și cadrelor medicale care doresc să fie alături de pacienții lor. Evenimentul va avea un pronunțat caracter practic, încercând să furnizeze participanților informații utile pentru a face față cu succes bolii.

 

Lectorii prezenți vor aborda subiecte de actualitate despre boala Parkinson, precum: terapiile alternative și nutriție, rolul farmacistului în consilierea bolnavilor, importanţa kinetoterapiei în viaţa de zi cu zi a pacientului cu Parkinson, sindromul de fragilitate si boala Parkinson la vârstnic, monitorizarea bolii de către medicul de familie, drumul bolnavului către cabinetul de psihiatrie, profilul alimentar al bolnavului de Parkinson, optiunile terapeutice in forma avansata a  bolii - cazuri practice, simptomele non-motorii.

Accesul pacienților și al rudelor acestora este gratuit, pe baza înscrierii prealabile.

 

(Sursa, detalii: www.houston.ro)


Ştiri

Conferința multidisciplinară de Oncologie în Practica Medicală - București, 24-26 martie 2022(21.02.2022)

SAMF şi Societăţile partenere organizează în perioada 24-26 martie 2022 Conferința Națională de Oncologie în...
...citiţi tot articolul

Biblioteca virtuală

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din Bucureșt
UMF Cluj - Resurse online de probă
Revista Română de Medicina Familiei
ResearchGate: un site de social networking pentru oamenii de știință și cercetători
Tratat de îngrijiri paliative la domicliu
...vizitaţi biblioteca

Blog

Blogul unui medic cosmopolit



...vizitaţi blogul


RevRomMedFam

Revista Română de Medicina Familiei



...vizitaţi site-ul