Administrarea antibioticelelor înainte de îndepărtarea protezelor ortopedice 03.01.2018


Într-un articol publicat recent în JAMDA* autorii (Backes M et al.) au ajuns la concluzia că administrarea antibioticelor înainte de îndepărtarea implantatelor ortopedice de la nivelul gambei sau piciorului nu reduc riscul de apariție al infecțiilor. Cercetătorii olandezi au efectuat un studiu randomizat dublu orb la efectul unei doze de Cefalozina și placebo, administrate la 15 și 60 de minute înainte de incizia pentru îndepărtarea materialului de fixare folosit în intervențiile ortopedice după fracturi ale gambei, gleznei și piciorului. 

 

La o lună după administrare au fost evaluați atât pacienții din grupul Cefalozina (nr 228) cât și cei din grupul placebo (nr 224). Astfel, 14% dintre participanți au făcut o infecție la nivelul inciziei fără să fie vreo diferență semnificativă între cele două grupuri de pacienți.

 

Autorii au menționat că incidența infecțiilor post-incizie a fost ridicată având în vedere că s-au luat toate măsurile de prevenție și consideră că este necesară efectuarea de studii pe grupuri mai mari de pacienți.

 

*JAMA, 2017. Doi: 10.1001/jama.2017.19343Ştiri

Raport eruopean despre utilizarea of-label a medicamentelor (18.01.2018)

Utilizarea off-label înseamnă că medicamentele sunt utilizate într-un mod diferit de cel pentru care sunt înregistrate....
...citiţi tot articolul

Biblioteca virtuală

ResearchGate
ResearchGate: un site de social networking pentru oamenii de știință și cercetători
Tratat de îngrijiri paliative la domicliu
Tehnici ecografice în detecția cancerului de prostată
Analize medicale explicate
...vizitaţi biblioteca

Blog

Blogul unui medic cosmopolit...vizitaţi blogul


Site agreat CRM

Colegiul Medicilor din România...vizitaţi site-ul