Jumătate din avorturile din lume efectuate în condiții de siguranță 20.10.2017


În întreaga lume, dintre cele 56 de milioane de avorturi estimate, ceva mai mult de jumătate dintre ele efectuate în condiții de siguranță. Cercetatorii Bela Ganatra et al.* au estimat că pentru 25 de milioane de avorturi, acest lucru nu este cazul iar la 1 milion dintre ele care au loc în Africa, Asia și America Latină, sunt foarte puțin sau nesigure.

 

Cercetatorii au folosit date din 182 de țări și regiuni pe care le-au împărțit în trei categorii: metode sigure (folosite în Țările de Jos, de către profesioniști instruiți), mai nesigure (efectutate de către profesioniști instruiți, dar folosind o metodă veche, sau nesigură, cum ar fi misoprostolul, dar fără ajutorul profesioniștilor) și nesigure (acțiuni/metode periculoase efectuate de către neinstruiți). Deoarece majoritatea surselor nu conțin informații precise, cercetătorii au folosit pentru a estima numărul alte date, cum ar fi disponibilitatea misoprostolului,

 

În regiunile dezvoltate (cum ar fi America de Nord, Europa și Asia de Est), procentul de avorturi în condiții de siguranță este foarte ridicat, iar procedurile nesigure sunt aproape indisponibile. În țările în curs de dezvoltare, imaginea este, din păcate, diferită. În Africa, nici un sfert din intervenții nu sunt sigure. Proporția femeilor care mor la operație este, prin urmare, cea mai mare. Incidența avortului a fost cea mai scăzută în zonele cu cel mai mare procent de intervenții sigure. În aceste zone (mai bogate), avortul este de obicei legal, iar utilizarea contracepției este mai mare.

 

Continuarea contracepției în țările în curs de dezvoltare trebuie să coincidă cu îngrijirea pentru încheierea sarcinii în siguranță.

 

*The Lancet, 2017. Doi: 10.1016 / S0140-6736 (17) 31794-4.



Ştiri

Îndreptar de practică util oricărui medic vaccinator(12.09.2018)

În cadrul Asociației Române de Educație Pediatrică în Medicină de Familie (ARPMF) s-a înființat în 2015,...
...citiţi tot articolul

Biblioteca virtuală

Revista Română de Medicina Familiei
Vademecum de spirometrie
Puncția pleurală
ResearchGate
ResearchGate: un site de social networking pentru oamenii de știință și cercetători
...vizitaţi biblioteca

Blog

Blogul unui medic cosmopolit



...vizitaţi blogul


Site agreat CRM

Colegiul Medicilor din România



...vizitaţi site-ul