Măsurarea glicemiei prin scanare 09.08.2017


Potrivit statisticilor, în jur de 382 milioane de persoane, dintre care 56 de milioane în Europa, suferă de diabet zaharat.

De zeci de ani se utilizează pentru măsurarea glicemiei cu glucometrul, o determinare rapidă a valorii glicemiei la un moment dat în sângele capilar.

Pentru obținerea picăturii de sânge din care se face determinarea se înțeapă partea laterală a feței palmare a primei falange a mediusului stâng. Deși se manifestă foarte rar, unul dintre incidentele acestei metode este infectarea locului efectuării înțepăturilor. Mai frecvent, determinările repetate ale glicemiei pot cauza durere la nivelul primei falange a mediusului stâng.

 

De câțiva ani pacienții cu diabet pot apela la FreeStyle® Libre Flash Glucose Monitoring System, o tehnologie modernă de determinare a glicemiei fără a se mai utiliza înțepătură degetului. Acest sistem de monitorizare a glicemeie constă dintr-un senzor rezistent la apă – de fapt un electrod adeziv, de formă rotundă, cu un filament subțire de 5 mm lungime ce se înserează sub piele în partea externă a brațului unde poate lăsat pe loc timp de 14 zile - și un cititor (reader/scaner) care se pune peste senzor și afișează valoarea glicemiei în mai puțin de o secundă.

Scaner-ul este capabil să citească glicemia și prin îmbrăcăminte și păstrează datele timp de 3 luni. Acest sistem se poate achitiziona în din ce în ce mai multe țări din UE.

 

 

 Ştiri

Raport eruopean despre utilizarea of-label a medicamentelor (18.01.2018)

Utilizarea off-label înseamnă că medicamentele sunt utilizate într-un mod diferit de cel pentru care sunt înregistrate....
...citiţi tot articolul

Biblioteca virtuală

ResearchGate
ResearchGate: un site de social networking pentru oamenii de știință și cercetători
Tratat de îngrijiri paliative la domicliu
Tehnici ecografice în detecția cancerului de prostată
Analize medicale explicate
...vizitaţi biblioteca

Blog

Blogul unui medic cosmopolit...vizitaţi blogul


Site agreat CRM

Colegiul Medicilor din România...vizitaţi site-ul